Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μικρά ...


Αποχώρηση με βαριές κατηγορίες

Επιστολή προς τον Δήμαρχο απέστειλε ο αντιδήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος, με την οποία του γνωστοποιεί την απόφασή του να μην συνεχίσει να κατέχει θέση ευθύνης. Στην μακροσκελή επιστολή του την οποία δημοσιοποίησε επιλεκτικά, εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του Δημάρχου κατηγορώντας τον για Λουδοβίκεια συμπεριφορά και θεσμικά χτυπήματα κάτω από την μέση!!! Δηλώνει επίσης την διαφωνία του με το μοντέλο διοίκησης που επιλέχθηκε και τις επιπόλαιες αποφάσεις δίχως πλάνο και στρατηγική και κυρίως την λανθασμένη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, αιρετών και προσωπικού του Δήμου.
Είναι η δεύτερη επιστολή παραίτησης – προηγήθηκε αυτή του κ. Γιαννόπουλου από την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου – μέσα από την οποία φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας του κ. Καραπάνου.
Εκείνο πάντως που προβληματίζει έντονα τους δημότες είναι η δριμύτητα των κατηγοριών του απερχόμενου αντιδημάρχου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα υπήρξε στενός συνεργάτης του Δημάρχου και άλλη εικόνα έβγαζε προς τα έξω, εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει στην επιστολή του. Έπρεπε να περάσουν δυόμισι χρόνια για να καταγγείλει την ανάρμοστη και Λουδοβίκεια συμπεριφορά του Δημάρχου; Όταν πριν από έξι μόλις μήνες άλλαξε μετά βαΐων και κλάδων το χαρτοφυλάκιο του και από αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής έγινε αντιδήμαρχος Έργων γιατί δεν είπε τίποτα; Δεν ίσχυαν τότε αυτά που καταγγέλει σήμερα;



Υπάρχει όμως και κάτι που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο απερχόμενος όταν συντάσσει τις επιστολές του. Αναφέρει σε ένα σημείο : «Το έργο όμως αποδείχθηκε μονόπρακτο με έναν πρωταγωνιστή και πολλούς ηθοποιούς, κομπάρσους. Και ο Λαός δεν θέλει κομπάρσους. Ψήφισε νέους ανθρώπους, «καθαρούς», με γνώση και εξειδίκευση, ψήφισε πολλούς πρωταγωνιστές και ένα μαέστρο.»
Αλήθεια γιατί χρησιμοποιεί εισαγωγικά στη λέξη «καθαρούς»;
Σύμφωνα με το συντακτικό, αν δεν κάνω λάθος, χρησιμοποιούμε εισαγωγικά σε ένα κείμενο: α) για να δείξουμε τον διάλογο, β) όταν παραθέτουμε τα λόγια κάποιου ακριβώς όπως τα είπε, γ) για τίτλους, επωνυμίες κτλ. δ) για την δήλωση της μεταφορικής χρήσης της γλώσσας και ε) για να δώσουμε ειρωνική χροιά στη λέξη που περικλείνεται σε εισαγωγικά, να δηλώσουμε τη δυσπιστία ή την ειρωνεία μας.
Προς αποφυγή λοιπόν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων καλό θα είναι πριν ξαναχρησιμοποιήσει εισαγωγικά να μάθει πρώτα την χρήση τους…
***

Ανεστάλη η λειτουργία του ΧΥΤΑ

Δυσάρεστες εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Ύστερα από απόφαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ανεστάλη η λειτουργία του λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς δεν συζητήθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρά τις σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν από την δημοτική αντιπολίτευση.

Τίθεται λοιπόν εύλογα το ερώτημα τι γίνεται από εδώ και πέρα ; Που θα οδηγούνται τα σκουπίδια και για πόσο χρονικό διάστημα ; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής των δυο νέων κυττάρων; Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό το κονδύλι των 500.000 € που προορίζονταν για την βελτίωση της υδροδότησης του Αιτωλικού , μεταφέρθηκε στην εργολαβία επέκτασης του ΧΥΤΑ.
Γίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν απαντήσεις και ενημέρωση από την  Δημοτική Αρχή το συντομότερο …


                                                                                    
                                                                                                                             
                                                                                                                        Ο Σκοτεινός