Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Μικρά …


Δημοτικός ανασχηματισμός
  
Ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής χωρίς εκπλήξεις, παρά τις φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, αφού ανακυκλώθηκαν μερικώς τα ίδια πρόσωπα που μέχρι σήμερα κατείχαν θέσεις ευθύνης ενώ παράλληλα έγινε και ανακατανομή αρμοδιοτήτων. Το μοντέλο διοίκησης με το οποίο διαφώνησαν οι αποχωρήσαντες κ.κ. Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος(η αποχώρηση των οποίων αποτέλεσε την βασική αιτία του δημοτικού ανασχηματισμού), παρέμεινε το ίδιο. Διατηρήθηκαν τόσο οι χωρικές αντιδημαρχίες εμπλουτισμένες βέβαια και με άλλα καθήκοντα, όσο και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου με τις ενισχυμένες αρμοδιότητες.

«Ηλεκτρικές» αποδεικνύονται οι καρέκλες του αντιδημάρχου Έργων- ο κ. Καραπαπάς είναι ο τρίτος κατά σειρά αντιδήμαρχος που αναλαμβάνει το σχετικό χαρτοφυλάκιο- και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου η θέση του οποίου «χηρεύει» για τέταρτη φορά!!! 
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η ανάθεση, στον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Οινιαδών κ. Κ. Ρόμπολα, του ρόλου του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα και της συγκρότησης του ψηφοδελτίου της παράταξης του Δημάρχου για τις επόμενες εκλογές. Με την κίνησή του αυτή ο Δήμαρχος κάνει σαφή την πρόθεσή του να διεκδικήσει και την επόμενη δημοτική θητεία εγκαινιάζοντας αρκετά νωρίς την προεκλογική περίοδο!!!
Κατά άλλους βέβαια προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι σημαντικές αποχωρήσεις στελεχών του (τέσσερεις μέχρι σήμερα και μάλιστα όλες από το δημοτικό διαμέρισμα Μεσολογγίου) αλλά και να δημιουργήσει ανάχωμα σε επικείμενες διαρροές… 

***


Δυσάρεστη εξέλιξη
Την περασμένη Κυριακή εορτάστηκαν τα 20 χρόνια λειτουργίας της Πινακοθήκης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου. Τριάντα ένας σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες και είκοσι έξι νέοι καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ Φλώρινας, παρουσίασαν μοναδικά έργα αφιερωμένα στους ιδρυτές της Πινακοθήκης και την προσφορά τους τα είκοσι αυτά χρόνια. Δυστυχώς όμως το όμορφο και πανηγυρικό κλίμα χάλασε η ανακοίνωση της απόφασης του ιδρυτή της Πινακοθήκης να διακόψει την λειτουργία της στο Μεσολόγγι. Ως αιτία της απόφασής του αυτής υπήρξε σύμφωνα με τα λεγόμενά του η έλλειψη ενδιαφέροντος και συμμετοχής από τον κόσμο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την τελευταία δεκαετία η επισκεψιμότητα ήταν μηδενική.
Δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία επισκεψιμότητας και λειτουργίας της Πινακοθήκης. Αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο ίδιος ο κ. Μοσχανδρέου. Όμως η απόφασή του αυτή φαίνεται να είναι αποτέλεσμα των κακών σχέσεων και της κόντρας που έχει με την Δημοτική Αρχή. Το πρόβλημα της χαμηλής επισκεψιμότητας αντιμετωπίζεται με καλύτερη οργάνωση και συνεργασία. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η θέληση από όλες τις πλευρές.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε το δικαίωμα ιδιαίτερα τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε να απαξιώνουμε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες και πρωτοβουλίες. Η ίδρυση και λειτουργία της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου αποτέλεσε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη. Αποτέλεσε πόλο έλξης επισκεπτών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος. Πρέπει τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και ο κ. Μοσχανδρέου να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναγνωρίσουν τα λάθη τους μέσα από ένα ψύχραιμο και ειλικρινή διάλογο, που θα έχει ως κατάληξη την αναθεώρηση της απόφασης του ιδρυτή της Πινακοθήκης…
Ποτέ δεν είναι αργά!

                                                                                       Ο Σκοτεινός