Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης

Οι πολιορκίες, η Έξοδος
Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης

Με Μαραθώνιο Aνάγνωσης κειμένων με θέματα την Ελληνική Επανάσταση και τους πρωταγωνιστές της, το Μεσολόγγι, τις πολιορκίες του και την Έξοδο συμμετέχουν οι Φίλοι Βαλβείου Βιβλιοθήκης (ΦΒΒ) στις εφετινές Εορτές Εξόδου 2017 του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου αποτίνοντας φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Εξόδου της 10ης Απριλίου 1826.


Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης θα διεξαχθεί στον Κήπο των Ηρώων, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, από τις 9.00 μ.μ. και θα διαρκέσει ως τις 2.00 π.μ. της επομένης.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Μεσολογγίτες από 12 ετών και άνω, διαβάζοντας κείμενα της επιλογής τους, οποιασδήποτε κατηγορίας: λογοτεχνικά (ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα, θεατρικά κείμενα), βιογραφίες, αλληλογραφία Αγωνιστών, αρχειακό υλικό, ιστορικά κείμενα, περιγραφές μαχών, προσωπικές ιστορίες, κείμενα ξένων συγγραφέων για το Μεσολόγγι και την Έξοδο, δημοσιεύματα από εφημερίδες της εποχής αλλά και σύγχρονα κείμενα Μεσολογγιτών συγγραφέων που αναφέρονται στην Έξοδο.

Οι συμμετέχοντες μπορούν, αν θέλουν, εκτός από κείμενα δικής τους επιλογής να επιλέξουν κείμενα από μια συλλογή βιβλίων σχετικών με τα παραπάνω θέματα τα οποία βρίσκονται στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη για να τα δανειστούν, να τα φωτοτυπήσουν κτλ. Ενδεικτικά, λίστα με τέτοια βιβλία που βρίσκονται στη Βάλβειο μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα των ΦΒΒ: https://filoivalveiou.wordpress.com

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, κατόπιν προεγγραφής, για την καλύτερη οργάνωση του Μαραθωνίου Ανάγνωσης. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το email σας καθώς και τον συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο θα διαβάσετε απόσπασμα.

Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι, η διάρκεια της κάθε ανάγνωσης προτείνεται να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά (περίπου 1-2 σελίδες κειμένου).

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 21 Μαρτίου.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή:
Με αποστολή email στο fvalveioslib@gmail.com, με θέμα «Μαραθώνιος Ανάγνωσης»
ή
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας σε ειδικές φόρμες που θα βρίσκονται στα εξής σημεία:
     Βάλβειος Βιβλιοθήκη (Βυρώνειο κτίριο)
     Βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο (Πλατεία Μπότσαρη)
     Βιβλιοπωλείο Κύβος (Καλλονή, όπισθεν ΑΒ Βασιλόπουλος)
     Καφέ Ρέπλικα (Κύπρου και Κασολαίων)
     Καφενείο Μαλαβέτα (Λόρδου Βύρωνα 35)
     Τεχνοχώρος Κοχλίας (Λόρδου Βύρωνα 27)


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου.