Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Διάπλους Λιμνοθάλασσας 2017



Στις 24/6 διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο κωπηλατικός αγώνας με την ονομασία «Διάπλους της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού 2017».

 Ήταν ένας ανοικτός αγώνας  για όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ: Κάνοε/Καγιάκ Σπρίντ, Κάνοε/Καγιάκ Σλάλομ, Ωκεανικό καγιάκ, Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP (StandUpPaddle) και για όλους τους τύπους τουριστικού καγιάκ (sit-on-top, sit-in-kayak, seakayak).
Ο αγώνας ήταν μια συνέργεια του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου με τον Ν.Ο.Αιτωλικού, τον Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε-Καγιάκ.
Ο αγώνας ήταν μεσαίων αποστάσεων περίπου 15Km, με αφετηρία το Αιτωλικό και Τερματισμό στο λιμάνι Μεσολογγίου.  Παράλληλα στο λιμάνι Μεσολογγίου διεξήχθησαν  αγώνες Special Olympics Kayaking 200μ.
Στον αγώνα συμμετείχαν 58 αθλητές από την Αθήνα, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Σύρο, Λαμία, Ναύπακτο, Πρέβεζα, Πάτρα, Αιτωλικό και Μεσολόγγι.
Οι συμμετέχοντες διέσχισαν κωπηλατώντας μέρος του Εθνικού Πάρκου της Λ/Θ Μεσολογγίου Αιτωλικού και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής.
Παρόλο που επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες, όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν ενθουσιασμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν συμμετάσχει και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις και το προσωπικό τους στοίχημα ήταν να βελτιώσουν τον ατομικό τους χρόνο.

Όσον αφορά στην οργάνωση, αξίζει να αναφερθεί  ότι :
  • Ποντίστηκαν πάνω από 150 σημαδούρες για τη σήμανση τις διαδρομής.
  • Υπήρχαν 6 ταχύπλοα σκάφη συνοδείας - ασφαλείας καθώς και σκάφος του λιμενικού.
  •  Σε τρία σημεία της διαδρομής υπήρχαν διασώστες καθώς και γιατροί στην αφετηρία και στον τερματισμό.
  •  Κατασκευάστηκαν και ποντίστηκαν πλωτές εξέδρες για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αθλητών στο νερό.
  •  Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν εμφιαλωμένα νερά και φρούτα  στην αφετηρία, στην μέση της διαδρομής  αλλά και στον τερματισμό. Επίσης δόθηκαν:  αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα, μπλουζάκια καθώς και αυτοκόλλητα με τους αριθμούς τους .
  • Τοποθετήθηκε φουσκωτή αψίδα στον τερματισμό.
  • Παρατέθηκε μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες στην πισίνα του  ΠΛΑΖΑ όπου και λειτουργούν οι κολυμβητικές ακαδημίες του  NOΜεσολογγίου.


Ο διάπλους της Λ/Θ είναι μια ευκαιρία για να προβληθεί η περιοχή και οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας.
Εμείς σαν διοικητικά συμβούλια του Ν.Ο.Μεσολογγίου και Ν.Ο.Αιτωλικού θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και αποκτώντας κάθε φορά περισσότερη εμπειρία θα προσπαθήσουμε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι !!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, την Περιφέρεια Δ.Ελλάδας, την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, την ΕΟΕΔ Μεσολογγίου, το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πρόβαλλαν και προβάλλουν τις δράσεις μας, τους χορηγούς μας  (Hotel liberty, Πασιόπουλος ΑΕΒΕ, Γ.Κοτσίρη Χαρτικά-καθαριστικά), τα μέλη μας και τους φίλους μας που βοήθησαν στην διοργάνωση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.


Τα ΔΣ του Ν.Ο.Αιτωλικού και Ν.Ο.Μεσολογγίου