Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Καταιγισμός τροπολογιών και αλλαγή ρόλων


«Καταιγίδα» τροπολογιών κατέθεσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι έκαναν λόγο για σαφή υποβάθμιση του Κοινοβουλίου. Μερικοί μάλιστα εξ’ αυτών αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. Όταν κατατίθεται ανά 5 λεπτά μια τροπολογία είναι αδύνατον να συζητηθεί και να αξιολογηθεί. Κατά συνέπεια μάλλον δεν ξέρουν τι ψηφίζουν οι πατέρες του Έθνους. Απλά ψηφίζουν…

Η επίσημη δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης για την πρακτική αυτή είναι η ίδια μ’ αυτή που χρησιμοποιούσαν κατά το παρελθόν τα κόμματα που βρίσκονταν στην κυβέρνηση ενώ σήμερα είναι στην αντιπολίτευση: «Η Βουλή κλείνει και γι’ αυτό έρχονται οι τροπολογίες και έχουν κάποια διαδικασία του επείγοντος, που πρέπει να προχωρήσουμε τώρα».
Από την άλλη όταν οι βουλευτές της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας ήταν στην αντιπολίτευση  κατήγγειλαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρακτικές που χρησιμοποιούν σήμερα οι ίδιοι!!!
Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η παροιμία: «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις…»
Όταν αλλάζουν οι ρόλοι, αλλάζουν όλα και υιοθετείς πρακτικές και μεθοδεύσεις που πριν κατακεραύνωνες!
Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι η ζωή  γεμάτη αλλαγές ρόλων…
***
Τι γίνεται με την ΔΕΥΑΜ;


Το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που έχει η ΔΕΥΑΜ είναι γνωστό. Αποτέλεσε εξάλλου πρόσφατα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων της υπηρεσίας και των κατοίκων του Αιτωλικού.
Η Δημοτική Αρχή είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός του Ιουλίου, όπου θα κατέθετε προτάσεις για το μέλλον της επιχείρησης. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έγινε.
Αλλά και η δημοτική αντιπολίτευση φαίνεται ότι έχει βάλει το θέμα στην άκρη, αφού δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, παρά το γεγονός ότι τέσσερεις επικεφαλής (Μουρκούσης, Κατσούλης, Παπαδόπουλος και Τέγας) σύμφωνα με δήλωσή τους  έχουν ξεκινήσει τις δικές τους ενέργειες για την εξεύρεση λύσης.
Να φταίει άραγε η θερινή ραστώνη; Να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε κάποιο άλλο σημαντικό θέμα; Και αν ναι ποιο είναι αυτό;
Εκτός και αν η Δημοτική Αρχή σκέπτεται να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τώρα που ξεκινάνε τα μπάνια του λαού…

Τι λέτε;