Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Τον λόγο έχει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή προς την υπουργό Τουρισμού, κατέθεσε η βουλευτής του νομού μας Μ. Τριανταφύλλου για το θέμα της μαρίνας. Συγκεκριμένα με την ερώτησή της η βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τα εξής: Με ποια συμβατική σχέση συνεχίζει τις εργασίες της η εταιρία  στις εγκαταστάσεις της μαρίνας, δεδομένου ότι η δεύτερη σύμβαση έληξε στις 17/12/2016; Γιατί δεν έχει καταγγελθεί και αν αυτό είναι δυνατό από το υπουργείο Τουρισμού;
Ανέφερε μάλιστα ότι και μετά την έναρξη της δεύτερης σύμβασης το 2013 η εταιρία δε υλοποίησε τα έργα τα οποία προβλέπονταν σ’ αυτή, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει άδεια για την λειτουργία της μαρίνας.
Στην απάντησή της η υπουργός Τουρισμού αφού έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της επένδυσης επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στο Λιμενικό Ταμείο που σήμερα είναι Δημοτικό. Τόνισε μάλιστα ότι το υπουργείο δεν έχει το δικαίωμα να συνάψει σύμβαση με κάποιον τρίτο παρά μόνο με το Λιμενικό ταμείο ή με φορέα που συμμετέχει αυτό(όπως είναι η εταιρία «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.») διότι οι εγκαταστάσεις της μαρίνας βρίσκονται εντός της ζώνης του λιμένα. Ανέφερε επίσης ότι εξαιτίας του ενδιαφέροντος που δείχνει η εταιρία για την υλοποίηση του έργου και την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν(όπως η έγκριση χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων), δεν έχει κριθεί σκόπιμη η καταγγελία της σύμβασης από το υπουργείο Τουρισμού, δεδομένου ότι έτσι θα δημιουργούνταν νέο κενό στην διαχείριση της μαρίνας, διότι το υπουργείο δεν έχει το δικαίωμα να δημοπρατήσει το έργο αφού αυτό είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού ταμείου και μόνο!!!
Είναι φανερό λοιπόν ότι η υπουργός «πετάει το μπαλάκι» στο Λιμενικό Ταμείο και κατ’ επέκταση στην Δημοτική Αρχή. Αυτό έχει το πρώτο και τον τελευταίο λόγο σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Κουντουρά.
Τι θα πράξει λοιπόν η Δημοτική Αρχή για το θέμα; Θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης που ήδη έχει λήξει και σε επαναδημοπράτηση του έργου ή θα προχωρήσει με το υπάρχον σχήμα; Και αν επιλέξει την δεύτερη λύση πως θα εξασφαλίσει(δεδομένου του αγεφύρωτου χάσματος μεταξύ των μετόχων) ότι αυτή μπορεί να προχωρήσει αφού οι μέχρι σήμερα προσπάθειές της απέτυχαν;
***
Έχει χαθεί η μπάλα…

Και επειδή ετοιμαζόμαστε για διακοπές μιας και ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας που κάνει τα μπάνια του ο λαός, ας ασχοληθούμε κλείνοντας με κάτι πιο ανάλαφρο.
Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γεγονός. Ο βραζιλιάνος άσσος Νεϊμάρ αφήνει την Μπαρτσελόνα και οδεύει προς Παρίσι στην Παρί Σεν Ζερμέν  των ζάμπλουτων Αράβων. Η αποζημίωση της Μπαρτσελόνα για την μετακίνηση αυτή ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ!!!
Οι ετήσιες απολαβές του Νεϊμάρ θα είναι 30 εκατομμύρια ευρώ καθαρά για πέντε χρόνια….
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι  το τελικό κόστος της μεταγραφής αυτής φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ποδόσφαιρο δεν θα είναι πια το ίδιο, αφού στην πράξη διαλύεται κάθε έννοια ανταγωνισμού. Το αν η UEFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) προτίθεται να επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους στα οικονομικά των ομάδων και κυρώσεις μάλλον ακούγεται ως αστείο. Το σίγουρο είναι ότι έχει χαθεί η μπάλα…
Καλές διακοπές!!!