Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις μονάδες Βιορευστών



Χθές, Τετάρτη 13/09/2017, βρεθήκαμε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου για το θέμα της κατασκευής των εργοστασίων βιορευστών. Eπί ενάμιση μήνα προσπαθούσαμε να κλείσουμε ραντεβού, κάτι που τελικά καταφέραμε πρόσφατα, κλείνοντας ραντεβού για Πέμπτη 14/09. Για το ίδιο θέμα, ο Δήμος Μεσολογγίου, κατάφερε να κλείσει ραντεβού για την Τετάρτη 13/09, οπότε πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος ο νυν Συντονιστής, κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ο πρώην Συντονιστής, κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος, καθώς και επιτροπή οκτώ (8) δημοτών.

Μετά τους χαιρετισμούς και την εισαγωγή του Δημάρχου, εκθέσαμε όλα τα επιχειρήματά μας:
- Αναφέραμε τον παράτυπο τρόπο αδειοδότησης των μονάδων αυτών.
- Εκθέσαμε τις συνέπειές τους, που αποκρύπτονται εντέχνως στις μελέτες.
- Καταγγείλαμε παρανομίες και παραθέσαμε τη νομοθεσία που παραβιάζεται
Τέλος, ζητήσαμε (με βάση το δικαίωμα που έχει ο Συντονιστής -ως αδειοδοτούσα αρχή- για ανάκληση των πράξεων της υπηρεσίας του) να σταματήσει τις εργασίες, τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να ενημερωθεί καλύτερα για την υπόθεση, ώστε να τις σταματήσει μόνιμα.
Ο πρώην Συντονιστής, κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος, η υπογραφή του οποίου βρίσκεται στις αποφάσεις αδειοδότησης και των τεσσάρων μονάδων, φάνηκε να δικαιολογεί σχεδόν τα πάντα στις μελέτες και στον όλο χειρισμό του θέματος. Προσπάθησε να εκτρέψει την συζήτηση από τα ουσιαστικά ζητήματα, υποβιβάζοντας τα σε ζητήματα γραφειοκρατίας. Μην έχοντας διαβάσει τις μελέτες, θέλησε να μας πείσει ότι τα σημεία που αναφέρονται σε “Λιδορίκι” και “ορεινό υπανάπτυκτο όγκο” δεν υπάρχουν καν! Προσκομίσαμε ολόκληρη την μελέτη και του επισημάναμε ακριβώς τις αναφορές αυτές. Η άβολη θέση στην οποία βρέθηκε τον ανάγκασε -χωρίς να μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκειά του- να ανασκευάσει αρκετές φορές.
Όσον αφορά στον νυν Συντονιστή, άκουσε τα επιχειρήματά μας αλλά δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα, αποφεύγοντας να μας δώσει ένα γενικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μας απαντήσει επί του θέματος. Για τον λόγο αυτόν δεσμευτήκαμε εμείς πως θα τον επισκεφτούμε σύντομα, καθώς το έγκλημα προχωρά και δεν υπάρχει χρόνος για αναμονές.
Καταθέσαμε εγγράφως τα λεγόμενα μας και η αίτηση μας πήρε αριθμό πρωτοκόλλου (217164/13-09-2017).
Είναι γεγονός ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και τάχιστα, ενώ οι αρμόδιοι “υπεύθυνοι” κωφεύουν. Είναι, επίσης, γεγονός ότι οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τον τόπο τους είναι οι κάτοικοι. Αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Ως εκ τούτου, καλούμε τους πολίτες σε συνέλευση στην Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, σήμερα Πέμπτη 14/09/2017 και ώρα 9μμ., για ενημέρωση και συζήτηση για νέες κινητοποιήσεις
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη! Η Λιμνοθάλασσα Κινδυνεύει!!!

Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα
https://www.facebook.com/limnothallaza
https://limnothallaza.wordpress.com/