Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Απουσίες δικαιολογημένες με χαρτί γιατρού!!!

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο στο θέμα της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις. Ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Τη στάση αυτή ορισμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης στιγμάτισε με τον δικό του τρόπο ο Δήμαρχος, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι κάποιοι απουσιάζουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις, χωρίς όμως να υπάρχει θέμα έκπτωσης αφού φροντίζουν να φέρνουν χαρτί από γιατρό!!!

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μείνει προσκολλημένοι στα μαθητικά τους χρόνια από τα οποία έχουν ευχάριστες αναμνήσεις  και δεν μπορούν να τα ξεπεράσουν.
Εκείνο βέβαια που δεν μας είπε ο πρόεδρος, είναι αν υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των απουσιών όπως συμβαίνει και στα σχολεία. Γιατί εκεί, αν ξεπεράσεις το όριο αυτό σαν μαθητής, όσο καλός κι αν είσαι μένεις στην ίδια τάξη.
Για τις απουσίες των συμβούλων από  τα Δημοτικά Συμβούλια δεν υπάρχει κάποια σχετική πρόβλεψη;
ΥΓ. Θετική η ενέργεια της απ’ ευθείας μετάδοσης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του διαδικτύου. Πρόθεση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, είναι να μεταδίδονται ζωντανά όλες οι συνεδριάσεις.
***
Απουσιών συνέχεια…
Από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου έγινε ο απολογισμός των πεπραγμένων από τον Δήμαρχο απουσίαζε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση. Και λέμε σχεδόν γιατί παρόντες ήταν μόνο ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντωνίου και ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» κ. Μακρής. Οι υπόλοιποι επέλεξαν να μην είναι παρόντες. Μάλιστα ο κ. Μουρκούσης εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση με τον τίτλο: «Τρία χρόνια Καραπάνου: Ψέματα, ανικανότητα και συναλλαγή».
Απόντες ήταν επίσης και οι πρώην αντιδήμαρχοι και ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος οι οποίοι με ανακοίνωσή τους προς τα Μ.Μ.Ε. αιτιολόγησαν την απόφασή τους αυτή για δυο πολύ σοβαρούς λόγους. Αφ’ ενός διότι η παρουσίαση και τα στοιχεία που τους εστάλησαν ήταν ελλιπή και αφ’ ετέρου διότι θεωρούν ότι η Δημοτική Αρχή έχει υποβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ως όργανο. Ανέφεραν μάλιστα ως βασική αιτία υποβάθμισης κάτι που η στήλη μας είχε στιγματίσει πριν λίγες ημέρες σε προηγούμενο σχόλιο. Ότι δηλαδή δεν απαντώνται ποτέ οι ερωτήσεις που καταθέτουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Δυστυχώς αυτή είναι η πρακτική που ακολουθεί η Δημοτική αρχή και είναι κάτι που σύντομα πρέπει να το αλλάξει αν όντως πιστεύει στην σπουδαιότητα της συμμετοχής των αιρετών στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορεί από την μία να κατηγορείς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης για συνεχείς απουσίες και από την άλλη να μην απαντάς στις ερωτήσεις τους…