Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου στο 15ο Φεστιβάλ Αλιβερίου


   Στην Εύβοια ταξίδεψε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προκειμένου να λάβει μέρος στο 15ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αλιβερίου, που φέτος ήταν αφιερωμένο στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Συνολικά συμμετείχαν  πέντε Χορωδίες από τη Χίο, το Μεσολόγγι, το Διόνυσο, τη Χαλκίδα και το Αλιβέρι.
   Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

   Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση καθώς επέλεξε να χρησιμοποιήσει μικρές αφηγηματικές γέφυρες  σχετικές με το θέμα του αφιερώματος, ενώνοντας έτσι τη μελωδία με τον πεζό λόγο. Στο ρόλο της αφηγήτριας ήταν η  Θάλεια Μαρκαντωνάτου, τα κείμενα επιμελήθηκε η Μαρίνα  Κασσαβέτη, σολίστ ο Φώτης Σπυρόπουλος και στο πιάνο συνόδευσε η Κατερίνα Σταματάτου.

   Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τη Χορωδία η συνάντησή της με τον ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, ( γνωστό για τις   συμμετοχές του στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ») ο οποίος είχε προσκληθεί για να συμπράξει με την Χορωδία Αλιβερίου.