Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"

Κάλλιο αργά…

Ανακλήθηκαν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσαν την ονοματοδοσία και τοποθέτηση προτομής του στρατηγού Θεοδωράκη στον χώρο έμπροσθεν του κήπου των Ηρώων. Η ανάκληση έγινε έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου, ο οποίος όπως δήλωσε αφουγκράσθηκε την φωνή της τοπικής κοινωνίας, κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό ζήτησε την ανάκληση των αποφάσεων, τις οποίες ο ίδιος εισηγήθηκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν και η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας που προτίθεται να πάρει προς αποφυγή νέων ατοπημάτων. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά την δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων πνευματικών, επιστημόνων και κυρίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών που θα δράσει συμβουλευτικά, είτε στην αισθητική αποκατάσταση των χώρων που σήμερα παρουσιάζονται υπερβολικοί ως προς την καλλιτεχνική ή ιστορική τους πληροφορία, είτε την δημιουργία νέων χώρων τέχνης που θα διακρίνονται από καλλιτεχνικούς κανόνες και συνθήκες.
Μπράβο λοιπόν στον Δήμαρχο, ο οποίος αφ’ ενός αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε την ανάκληση των αποφάσεων στις οποίες αντέδρασε έντονα η τοπική κοινωνία και αφ’ ετέρου παίρνει την πρωτοβουλία για την σύνθεση της ομάδας διακεκριμένων ανθρώπων του πνεύματος που θα δρα συμβουλευτικά, προς αποφυγή νέων λαθών. Η δημιουργία αυτής της συμβουλευτικής ομάδας υπήρξε πρόταση της εφημερίδας μας εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο προς την σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και τις παλαιότερες.
Ελπίζουμε μόνο η πρωτοβουλία αυτή, να πάρει σύντομα «σάρκα και οστά» και να μη μείνει απλά ως μια ανακοίνωση στα χαρτιά!
Ίδωμεν…
***
Αναζωπύρωση ενδιαφέροντος

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, συνάντηση με  εκπροσώπους των επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη του ζητήματος που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση είναι απαραίτητη η εκπόνηση νέας μελέτης βιωσιμότητας, η οποία θα αναγνωρίζει τα νέα δεδομένα.
Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης μας με τα Ιόνια νησιά είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Και παλαιότερα υπήρξαν ανάλογες πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίες συνοδευόταν από ψηφίσματα και αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Μεσολογγίου και Ζακύνθου, όπως και του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Αλλά και σχετικά πρόσφατα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Κατσούλη είχε αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία, η οποία όμως όπως και οι προηγούμενες  προσπάθειες κατέληξαν όλες στο κενό.
Το βασικό πρόβλημα ήταν και μάλλον εξακολουθεί να είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από κάποια ακτοπλοϊκή εταιρία να δρομολογήσει πλοίο στην υπό σύσταση γραμμή. Αυτό είναι το ζητούμενο και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να επικεντρωθεί κάθε προσπάθεια.
Υ.Γ. Καλό θα είναι να φροντίσουμε πρώτα να εξασφαλίσουμε την σύνδεση του λιμανιού με την Ιόνια οδό(Κατασκευή κόμβου στη θέση «Χαλαζιά»). Διότι λιμάνι χωρίς πρόσβαση στο σύγχρονο οδικό δίκτυο δεν νοείται…